• Rahat ve huzurlu uyumak mümkün

Embletta X100 Portable Polisomnografi
"Daha Güvenilir Sonuçlar, Daha Rahat Uyku…"
Embletta X100 Portable Polisomnografi

EMBLA tarafından üretilen Embletta Uyku Poligrafları; tüm dünyada üretilmiş olan taşınabilir teşhis cihazları içinde, yapılan bilimsel araştırmalarla yeterliliğini ve üstünlüğünü kanıtlamış bir üründür. Avrupa ve Amerika'da kendi sınıfındaki cihazlar içinde yüksek pazar payı bulunun Embletta; ülkemizde de en çok tercih edilen Uyku Poligrafları arasındadır.

Cihaz üzerine takılan 7 ayrı sensör ile 14 kanala kadar sinyal kaydı yapabilme imkanı vardır. Çok amaçlı kullanılabilen EXG girişi sayesinde, EEG, EMG veya EKG kayıtlarının yapılabilmesi mümkündür. Renk kodlu sensörleri ile kolay uygulama sağlar. Hasta tarafından rahat bir şekilde taşınabilmesi için oldukça küçük ve hafiftir. Sensörlerin takılması, yerleştirme klavuzu ile basitleştirilmiştir. Önceden hazırlanmış proglamlarla çok yönlü çalışmaların konfigürasyonu kolaylaştırılmıştır.

Dahili hafızası 16 MB olan cihaz, 12 saatlik kayıt kapasitesine sahiptir. Bilgisayarların USB veya Seri portlarından bağlantı yapılarak kayıtların REMlogic Uyku Analiz ve Raporlama Yazılımına aktarımı mümkündür. Uyku Kliniklerinde, hastanelerde ve evde uyku testi için kullanıma uygundur. Cihaza ekleyebileceğiniz Online Arabağlantı Ünitesi ile, uyku laboratuvarında teknisyen katılımlı uyku testi veya PAP cihazıyla birlikte manuel/otoatik titrasyon yapılabilir. Cihaz üzerindeki test butonuna basarak, kanalların bağlantılarının yeterince doğru yapılıp yapılmadığı ve cihazın pilinin çalışma için yeterli olup olmadığı kolayca anlaşılabilir.

Embla firması, üretmiş olduğu XactTrace solunum eforu ölçüm kayışları ile tüm dünyada Respiratuar İndüktif Pletismografi (RIP) teknolojisinin yaygınlaşmasına öncülük etmiştir. Embletta cihazında da kullanılabilen XactTrace kayışları, uyku kayıtlarının güvenliğini ve daha doğru sonuçların alınması, skorlamanın daha kolay yapılabilmesini sağlamaktadır. Xflow kanalı sayesinde solunumdaki hava akışını(airflow) ölçen basınç veya ısıl sensörlere(termistör) ihtiyaç duyulmadan apne ve hipopnelerin tespiti mümkündür. XFlow, özellikle titrasyon sırasından maske takılmasından doloyı hava akış sensörlerinin yerleştirilme sıkıntısına bir çözüm olarak, kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.

Embletta X100 Portable Polisomnografi Resim 1 Embletta X100 Portable Polisomnografi Resim 2